Skip to main content
blog

De verrukkelijkste Vaderdag ooit!

De verrukkelijkste Vaderdag ooit!

15 juni 2023

Voor alle hardwerkende en lieve vaders van heel Nijmegen en omstreken organiseren wij op Vaderdag (18 juni) een uniek event: Das Original Schnitzel Wiener Art. Wat de vaders op hun bord gepresenteerd krijgen? Een perfect gepaneerde kalfsschnitzel inclusief de originele Wiener garnituur; als basis een schijf citroen, een plakje tomaat met daarop een plakje gekookt ei, afgerond met een rolletje ansjovis met een kappertje daarin. Uiteraard mogen hier de dikke frieten niet bij ontbreken. Met ook een klassieke remouladesaus én een unieke Duitse bonensalade met haricots verts en crème fraiche.

Onze chef heeft originele ‘Schnitzel roots’
Wiener Schnitzels maken lijkt zo eenvoudig, maar is juist extreem moeilijk. Alle details moeten kloppen. Want in de eenvoud toont zich de (keuken)meester. Zoals de krokante korst die zich luchtig vormt om het heerlijke kalfsvlees. Wist jij dat onze chef van Wijnbar Buskens stevige Duitse familie roots heeft? Met die familiebanden is ook het unieke recept voor het bereiden van de enige echte Wiener Schnitzel met hem meegekomen.

Verras vader met…Vuurzee!
Wijnbar Buskens is, de naam zegt het al, een wijnbar. Maar met gevoel voor smaak en stijl maken we af en toe graag een lekker uitstapje. Dus kozen we als begeleidende drank voor Das Original Schnitzel Wiener Art voor een echte Vuurzee. Vuurzee is een elegante blonde tripel, dus met hop en gerst, die met de Pinot Noir-druif en champagnegist is bereid. Vuurzee wordt uit een elegante champagnefles geschonken. Bij Vuurzee vervangen de Nederlandse brouwers De Goede en de Stoute de helft van de normale hoeveelheid hop door Pinot Noir-druiven van hun eigen wijngaard in de buurt van Hilversum. Daarnaast maken ze gebruik van dezelfde gistcultuur die in Frankrijk voor Champagnes gebruikt wordt. Wijninvloeden dus. Daardoor een beetje minder bier of weiniger? Beter gezegd wijniger. Een wijnig bier. En dat bij schnitzel! Dus…de invloeden van wijn zijn aanwezig, subtiel verrijkt met iets wat bijna álle vaders weten te waarderen: het allerbeste bier.

Ook vaders gezin mag meegenieten…
Doe jij Das Original Schnitzel Wiener Art voor Vaderdag cadeau? Kom gerust mee met jouw partner en neem ook je kroost mee. Jouw hele gezin is welkom bij Wijnbar Buskens en onze vaste kaart biedt altijd wel wat lekkers voor alle leeftijden, met ook een heerlijk drankje van fris tot wijn en meer.
Van Das Original Schnitzel Wiener Art geniet je voor 22,50 euro per persoon.

Reserveren? Graag! Via deze website
En natuurlijk ben je welkom om Das Original Schnitzel Wiener Art op Vaderdag te bestellen van 12. 00 tot 22.00 uur. Nagenieten kan tot 24.00 uur en de volgende dag? Dan moeten alle vaders natuurlijk weer hard aan het werk! 😊