Skip to main content
blog

Het voorjaar lonkt. Bij Wijnbar Buskens proeft de lente extra lekker!

Het voorjaar lonkt. Bij Wijnbar Buskens proeft de lente extra lekker!

4 april 2023

De winter was lang, grijs en regenachtig. Veel gasten zochten én vonden in de afgelopen maanden bij Wijnbar Buskens gezellige geborgenheid onder het genot van een verwarmend glas wijn en meer. Maar inmiddels klopt héél voorzichtig het voorjaar op de voordeur van Wijnbar Buskens in Nijmegen. En die voordeur zwaaien wij vanaf 1 april zeven dagen per week gastvrij voor jou open! Jezelf afvragen of we eigenlijk open zijn als je zin hebt om gezellig te genieten? Dat is vanaf nu verleden tijd.

Zeven gastvrije dagen per week geopend
Inderdaad, op veler verzoek van onze trouwe gasten ben je ook meer dan welkom op dinsdag, eerder de dag waarop we gesloten waren. Het grote voordeel? Als je zin hebt in een goed glas wijn in eveneens goed gezelschap, met ook een culinaire aanvulling, hoef je nooit meer te twijfelen of je bij ons terechtkunt. Zeven dagen per week bedienen wij je van 12:00 tot 24:00 uur gastvrij en gul. Om precies te zijn: voor de lunch van 12:00 tot 16:00 uur, gevolgd door de avondkaart, nagenietend totdat de klok een nieuwe dag inluidt. Kortom, vaste prik om heerlijk te komen proeven. Misschien een goed idee om de vaak wat anonieme maandag en dinsdag bij de start van de werkweek gezellig op te luisteren?

Onze kalender voor april en mei is één grote ode aan het feestelijke voorjaar
Deze nieuwsbrief nodigt jou maar liefst drie keer uit. Zoals komend weekend voor onze Paasbrunch. En op 27 april op Koningsdag heffen we graag samen met jou het glas met bubbels én oesters op onze vorst. Al snel belanden we dan in de aspergesmaand mei die je bij Wijnbar Buskens maar liefst vier zondagen op een unieke manier proeft.

Wijnbar Buskens ‘schenkt’ jou buiten een maximaal aantal uren zon…
In het kielzog van het voorjaar komt er ook beter weer mee, dus openen wij ons terras. Met aan de zijkant vanaf april zelfs een mooie uitbreiding. Jouw geluk? Ons terras ligt pal op de zonkant. Als de zon meewerkt, geniet je buiten bij Wijnbar Buskens van een maximaal aantal uren zon.

Speciaal geselecteerde terraswijnen
Onze sommelier Daan selecteerde speciaal enkele terraswijnen zoals Tavel rosé (ook beschikbaar in magnum), Albariño uit Rías Baixas (zilt, mineraal én tropisch fruit) en Portugals voorjaarswijn bij uitstek: Vinho Verde. Waarom het predicaat terraswijnen? Op ons terras wil je lang genieten van het uitzicht, de flanerende voorbijgangers en de eerste lentezon. Daar passen eveneens wijnen bij die het ook verdienen om langzaam van te genieten. Onze sommelier Daan en zijn team adviseren je graag welke zij daarvoor in gedachten hebben.

Op onze beurt zeggen wij: tot smakelijk ziens!
Hartelijke groet van Jeroen, Daan, Mels, Michiel en Danny