Skip to main content
blog

Koningsdag 2024: oranje boven, lekker binnen

Koningsdag 2024: oranje boven, lekker binnen

11 maart 2024

Koningsdag 2024 belooft gezellig te worden. Oranje boven in heel Nederland. Maar de échte levensgenieters waarderen net zo goed Koningsnacht. Terwijl onze Koning Willem-Alexander op één oor ligt ter voorbereiding op een drukke dag, gaat het ’s nachts in Nijmegen los met feest door de hele stad. Natuurlijk sluit Wijnbar Buskens koninklijk culinair aan.

Bengt’s Bangers: zalig voor de oren
Koningsdag 2024 valt op zaterdag 27 april. En de gezellige Koningsnacht is van vrijdag 26 april op 27 april. The place to be? Overal in gezellig Nijmegen, maar in ieder geval ook bij Wijnbar Buskens. Vanaf 22.00 uur op vrijdagavond krijgt de muziek bij ons een kleine boost. De playlist? Bengt’s Bangers. Bengt is onze chefkok. Deze duizendpoot heeft niet alleen een prima culinaire, maar ook een muzikale smaak.

Buskens Burger
De Buskens Burger kost € 10,- pp en bestaat uit een brioche bolletje met een burger van wagyu-vlees met cheddar, pickles en mierikswortel.

Toast op de Koning net zo vaak als je wilt
Uiteraard mag een glaasje oranjebitter niet ontbreken tijdens jouw gezellige komst naar Wijnbar Buskens. Maar sommelier Daan selecteerde nog meer, een royale wijnkeuze om net zoveel toasten uit te brengen op Koning Willem-Alexander als je maar wilt. Natuurlijk ontbreekt oranjewijn niet in ons assortiment maar daarnaast hebben we ook de bekende Aperol Spritz en de iets minder bekende Sloe Gin-tonic, beide qua kleur én smaak helemaal afgestemd op Koningsnacht en -dag zodat je smaakvol in oranje sferen kan blijven.

Prima als start of finish van je Koningsnacht
Een goed glas wijn met lekker eten heeft ook heel veel met timing te maken. Dus kom gerust langs bij Wijnbar Buskens als start van je Koningsnacht of juist ter afronding. Die vrijheid maakt dat je niet hoeft te reserveren. Uiteraard ben je ook welkom om een keuze te maken uit onze reguliere kaart.