
Het aspergeseizoen is kort, maar we kijken er lang naar uit! Hoewel de asperges al in april op onze kaart staan roepen we mei uit tot aspergesmaand bij Wijnbar Buskens. Elke zondag in mei serveren we jou een uniek bereide aspergespecialiteit, vier in totaal.
‘Lokaal geteeld en ook lokaal genoten’
Wist je dat culinair specialist Jeroen Vesters van Wijnbar Buskens al een kwart eeuw zweert bij de asperges van een lokale boer uit de omgeving van Nijmegen? Lokaal geteeld en ook lokaal genoten. Dát is ons devies. De keuken voor asperges is op deze vier zondagen in mei voor jouw bestellingen open van 12:00 tot 22.00 uur, nagenieten kan uiteraard tot 24:00 uur.
Pak je agenda en noteer: vier keer smullen!
- 7 mei: asperges met morieljes en daslook: € 19,50.
- 14 mei, speciaal voor Moederdag de luxe variant: asperges met kreeft: € 25,00.
- 21 mei: asperges met gemarineerde zalm: € 19,50.
- 28 mei: klassieke asperges met Flamande (ham, gepocheerd ei en Hollandaise): € 19,50.
Onze sommelier Daan denkt graag met je mee
De bijpassend geadviseerde wijnen? Die zullen net zo verschillen als de vier geserveerde aspergespecialiteiten. Denk aan een Blanc de Noir van Spätburgunder uit de Nahe, een Bourgogne Blanc van toch wel één van de lievelingsproducenten Jean Féry & Fils of een Weissburgunder met houtlagering uit Baden. Daan en de andere wijnkenners van Buskens denken graag met je mee.
Vrije inloop, reserveren is niet nodig maar mag natuurlijk wel