Skip to main content
blog

Moederdag 2024: klassieke asperges voor moderne moeders (…en aanhang)

Moederdag 2024: klassieke asperges voor moderne moeders (…en aanhang)

11 maart 2024

Zondag 12 mei. Die datum mag in niemands agenda ontbreken mét een bijgetekend rood hartje. Immers, we hebben allemaal maar één moeder. En die zetten we op Moederdag in het zonnetje. Wijnbar Buskens weet waar moeders van houden: subtiliteit. En dat aspect vind je geraffineerd terug in ons Moederdaggerecht 2024: Asperges op de Vlaamse manier. Nodig je moeder dus uit en neem mee wie je maar wilt. Of beste moeders zelf, als jullie dit lezen? Verras je gezin met een asperge-uitje bij Wijnbar Buskens. Het wijnadvies bij dit witte goud? Sommelier Daan schenkt je de ‘moeder aller wijnen’ riesling. En het liefst uit magnumflessen.

De Eredivisie van koken met asperges
Asperges zijn een klassieke groente. Maar in kookprogramma’s op tv en in publieksbladen wordt er volop mee geëxperimenteerd. Niks mis mee, maar Wijnbar Buskens houdt van tradities. Dus serveren we op Moederdag asperges op z’n Vlaams: met gekookte ham, een gepocheerd ei, Hollandaisesaus en uiteraard perfect gekookte aardappeltjes. Deze versie zou je de Eredivisie van het koken met asperges kunnen noemen. Onze kok Bengt scoort hier smaakvol.

Moeder aller wijnen’…
Asperges gaan prima samen met witte wijnen. Zeg maar: subtiel op subtiel. Maar goed, binnen de wereld van witte wijnen is de keuze schier eindeloos en tegelijkertijd liggen de clichés op de loer. Onze sommelier Daan gaat hier eigenzinnig mee om, bedoeld om juist jóuw zintuigen te verwennen. Zijn wijnkeuze voor klassieke asperges op z’n Vlaams: riesling. En dan is die uit de Elzas uit die prachtige grote maar slanke fles écht heerlijk. Pakt het vette van ham en Hollandaisesaus op, loopt mooi mee met het zoete van de asperges, hartig genoeg voor het aardappeltje en krachtig genoeg voor het eitje. Jaargang 2017 en prachtig gerijpt op magnum om het komende seizoen geopend te worden. Tijdens Moederdag dus per glas beschikbaar.

Smakelijke spelregels
De prijs voor het aspergerecht is 19,50 euro per persoon en reserveren is gewenst. Je bent van harte uitgenodigd van 12.00 – 24.00 uur. Uiteraard ben je ook welkom om een keuze te maken uit onze reguliere kaart.