Skip to main content
blog

Nijmeegse Zomerfeesten: doe jouw boots aan voor de Buskens Barbecue

Nijmeegse Zomerfeesten: doe jouw boots aan voor de Buskens Barbecue

15 juni 2023

‘Onze’ Nijmeegse Vierdaagse is het grootste meerdaagse wandelevenement van de wereld. Jaarlijks nemen maar liefst 42.000 wandelaars deel. Gelukkig gooit corona geen roet meer in het eten! Ons advies? Loop tijdens de voorafgaande traditionele zomerfeesten gerust langs bij Wijnbar Buskens, heerlijk rustig gelegen buiten al het massale feestgedruis. Van vrijdag 14 juli tot en met vrijdag 21 juli bereiden wij ter plekke voor u twee klassieke barbecuegerechten. Uiteraard voorzien van perfect bijpassende wijnen.

Trek van 14 tot en met 22 juli jouw wandelschoenen aan en loop even door naar de Berg en Dalseweg 33. Onze geurige barbecue, gastvrij gesitueerd op ons terras, lokt jou al van verre. Jouw keuze? Die is uit ‘slechts’ twee gerechten. Maar zeg nu zelf: als die beide tot de top behoren, dan wordt kiezen alsnog moeilijk! Mochten de weergoden Nijmegen slecht gezind zijn? Geen probleem, dan bereiden wij de onderstaand beloofde lekkernijen gewoon binnen: de Buskens Barbecue Burger en de Minipizza met kreeft.

Buskens Barbecue Burger: smashing good
De basis van onze Buskens Burger is uiteraard een riante en perfect gegrilde burger. De samenstelling hiervan? Precies zoals topchefs die koesteren met 100% wagyu vlees, met het perfecte vetpercentage. Aandachtsvol voor jou bereid als culinaire steak. Waarom we deze grill-gigant ‘smashing good’ noemen? Omdat onze chef deze ter plekke fantasievol verrijkt met de heerlijkste ingrediënten die onze keuken maar aanreikt. Zoals cheddar, pickles, barbecuesaus, uitjes met komijn, mierikswortel en, last but not least: bacon. De prijs voor deze culinaire optelsom? Slechts tien euro.

Buskens minipizza met kreeft
Wil jij jouw bezoek een écht mediterraan tintje geven? Kies dan voor de Buskens minipizza met kreeft. Hoe kan het ook anders: ambachtelijk bereid op een barbecue met een originele pizzasteen. Zowel de vloerwarmte als de rooksmaak doen daardoor 100% recht aan jouw Buskens minipizza met kreeft. Hiervan geniet je voor de prijs van vijftien euro.

Benieuwd wat onze sommelier voor jou adviseert om te ontkurken?
Uiteraard heeft onze sommelier Daan goed nagedacht over de wijnen die zich naturel laten combineren met deze twee gerechten. De geur van grillen, de terraslocatie én de ongedwongen sfeer liet Daan hier allemaal meewegen. Na een rondgang door onze wijnkelder kwam Daan tot een mooi advies:

“De komende weken printen we opnieuw onze wijnkaart. Geen prijsverhogingen wel een aantal toffe toevoegingen. Onder andere witte Bourgognes. Als er iets goed combineert met kreeft is het dat wel! En voor bij die sappige smashburger hebben wij een groot gedeelte van onze rosés per glas beschikbaar. En per glas mag je in dit geval met een uitroepteken lezen. In tegenstelling tot de rest van de horeca in het centrum van Nijmegen serveren wij al onze dranken tijdens de gehele Zomerfeesten namelijk gewoon in echt glaswerk.”

Geen barbecue fan?
Onze reguliere kaart is ook één groot zomerfeest!