Skip to main content
blog

Ontmoet de Duitse wijnmaker Drautz Able en geniet samen van onze wijnmakerslunch

Ontmoet de Duitse wijnmaker Drautz Able en geniet samen van onze wijnmakerslunch

26 oktober 2023

Wijnbar Buskens is niet alleen gepassioneerd om jou de beste wijnen te schenken: we zijn ook erg geïnteresseerd in het verhaal van de makers van onze wijnen. Wat beweegt hen? Wat is hun geheim? Regelmatig organiseren we zogeheten wijnmakerslunches. Je proeft dan de beste wijnen van één specifieke wijnmaker, onze chef-kok presenteert subtiel bijpassende gerechten én je ontmoet de wijnmaker in kwestie persoonlijk! Zoals op 11 november de begaafde wijnmaker Drautz Able uit Heilbron, fameus om zijn Pinot Noir.

Bijzonder uitstapje met zijn eigen Sauvignon Blanc
Hoewel de Duitse Drautz Able bekend staat om zijn Pinot Noir, maakt hij op 11 november tijdens de wijnmakerslunch een bijzonder uitstapje met zijn Sauvignon Blanc op hout. Deze druif staat bekend om zijn frisheid, zuiverheid en jeugdigheid. Echter, Drautz laat jou bij Wijnbar Buskens kennismaken met zijn variant. Deze Sauvignon Blanc is gerijpt op houten vaten, daardoor duurt het langer voordat deze op dronk is, maar is ‘ie tevens langer houdbaar. Opgeteld resulteert dit in een vollere variant dan men doorgaans gewend is van Sauvignon Blanc. Echt bijzonder!

Benieuwd naar dit bijzondere buitenbeentje?
Hoewel je altijd welkom bent om op 11 november binnen te komen waaien, is reserveren wel een aanrader. Schrijf je daarom in voor onze wijnmakerslunch met Drautz Able op 11 november tussen 12.00 en 15.00 uur. Wat je wacht zijn drie hartige gangen met steeds twee bijpassende wijnen plus een amuse bij het aperitief voor slechts € 37,50 (menu) en €39,- (zeven verschillende wijnen). Wat je ook wacht, is een fijn gezelschap echte wijnaficianados én uiteraard alle gelegenheid om met de meester zelf te praten en te toasten: Drautz Able. Zoals over de gepresenteerde wijn-spijscombinaties en uiteraard ook over zijn manier van wijnmaken.