Skip to main content
blog

Ontmoet onze nieuwe chef-kok: Bengt Vuik

Ontmoet onze nieuwe chef-kok: Bengt Vuik

26 oktober 2023

Wijn is hét smakelijke visitekaartje van Wijnbar Buskens. Maar de essentie van écht goede wijn, is dat je er ook een onweerstaanbare trek van kan krijgen. Zoals in een side dish, warme snack, verrassende fingerfood of zelfs meer. De kunst is dan om deze culinaire aanvulling op hetzelfde hoge niveau te presenteren en te serveren als dat van onze wijnen. Die culinaire combi is maar weinig chef-koks gegeven. Maar wij hebben hem gevonden! Zijn naam is Bengt Vuik.

100% klaar voor de uitdaging bij Wijnbar Buskens
Bengt Vuik begrijpt tot in zijn vingertoppen dé essentie van Wijnbar Buskens; wij koken bij wijn en niet andersom. Bengt brengt dit gevoel mee naar onze keuken en kaart. Bijzonder is dat Bengt eerder als leerling is opgeleid door Jeroen Vesters van restaurant Vesters. Jeroen is tevens één van de drijvende krachten achter Wijnbar Buskens. Na enkele culinaire omzwervingen, zoals in Amsterdam bij de vermaarde chef-kok Alain Caron, bleek Bengt klaar te zijn voor de speciale uitdaging die hem nu wacht bij Wijnbar Buskens.

Duurzame toepassing van regionale producten
Bengt is, zoals Jeroen hem treffend omschrijft: capabel & aimabel. Wijnbar Buskens is dan ook zeer blij met zijn komst. De kookstijl van Bengt? Hij beheerst alle stijlen en smaken, met stevige wortels in de Franse keuken. Hoe kan het ook anders met een leermeester als Jeroen Vesters. Ook toont hij een voorliefde voor duurzame toepassingen van regionale producten en hun leveranciers. Deze persoonlijke passie van Bengt gaan onze gasten gegarandeerd terugzien op de kaart en terug proeven op het bord. Voor onze gewaardeerde sommelier Daan betekent de komst van Bengt een totaal nieuw ‘window of wine opportunity’ om de verfrissende inbreng van Bengt smaakvol te koppelen aan passende wijnen.