Skip to main content
blog

Proef ons Tafeltje Buskens Pasen Plús

Proef ons Tafeltje Buskens Pasen Plús

11 maart 2024

Het Tafeltje Buskens is inmiddels een gewaardeerde traditie in ons nog relatief jonge bestaan: een plateau met een waaier aan heerlijke hapjes. Uiteraard in een mooie balans tussen vlees, vis en vegetarisch. Voor Pasen verleden jaar hadden we de ingeving dit Tafeltje Buskens op z’n Paasbest uit te breiden. Zeg maar: Tafeltje Buskens Pasen Plús. Dit smakelijke succes herhalen we dit jaar opnieuw, maar dan wel zoals je van ons gewend bent: opnieuw met een lekkere twist. Je vrije keuze uit de speciale Paashapjes en een kopje soep van het Tafeltje Buskens vul je aan met een roerei-bereiding naar keuze.

Subtiel variëren met ei
Onze kok Bengt heeft het Buskens-gevoel al helemaal in de vaardige vingers: genieten van een goed glas wijn, samen met een culinaire omlijsting. Natuurlijk, met Pasen doe je iets met ei. Aan die traditie tornen we niet. Maar als je dan proeft hoe subtiel Bengt daarop varieert? Zijn collega’s bij Wijnbar Buskens viel dat plezier al voorproevend ten deel….nu jij nog!

Drie roereibereidingen naar keuze
Bengt presenteert dit jaar met Pasen keuze uit drie roereibereidingen: roerei-paling, roerei-ham en last-but-not-least-lekker: roerei-truffel. Welke van de drie je ook kiest: dit serveren wij je op een royale snee brioche toast én samen met het Tafeltjes Buskens op z’n Paasbest.

Paaswijnen met een diepere lading…
Speciaal voor jouw Tafeltje Buskens Pasen Plús selecteerde onze sommelier Daan Paaswijnen met een diepere lading. Voorpret en voorproeven liggen dicht bij elkaar, dus geeft Daan je nu al zijn advies: “Denk dit voorjaar eens aan een blanc de noir. Een witte wijn gemaakt van blauwe druiven dus. Soms een zweem van rosé, een andere keer qua kleur niet van échte witte te onderscheiden, maar in de smaak vaak milder en warmer. Precies genoeg om je in de lente de indruk van zomer te geven. Wij hebben er verschillende op de kaart en schenken deze de komende maanden graag ter kennismaking per glas.”

De smakelijk spelregels?
Op Eerste en Tweede Paasdag staat Tafeltje Buskens Pasen Plús voor je klaar van 12.00 tot 16.00 uur. De prijs is op z’n PaasBest: 30 euro per twee personen en je boekt altijd een tafel voor z’n tweetjes. Over boeken gesproken: reserveren is niet strikt nodig, maar wel altijd prettig voor de zekerheid. Uiteraard ben je ook welkom om een keuze te maken uit onze reguliere kaart.