Skip to main content
blog

Vaderdag 2024: Côte de Boeuf op z’n best

Vaderdag 2024: Côte de Boeuf op z’n best

11 maart 2024

Laten we eerlijk zijn: vaders staan tegenwoordig nogal ter discussie. Moet ‘ie stoer zijn? Of juist zacht? Of nog moeilijker: allebei tegelijk? En in de reclame zie je mannen steeds meer als hulpeloze paljassen geafficheerd. Vermoeiend, vooral als je vader bent! Daarom biedt Wijnbar Buskens op Vaderdag op zondag 16 juni even een heerlijke ontsnappingsplek. Hier kun je de vader zijn die je écht bent én genieten van onze Vaderdag.

Zacht, mals en sappig
Vorig jaar presenteerden we een originele schnitzel. Wat toen opviel was dat veel vaders niet alleen een lekkere maar ook gróte trek hebben. Daar spelen we dit jaar extra op in met een typisch mannengerecht: Côte de Boeuf, ook wel ribstuk genoemd. Dit roodvlees is als de ribeye, het smaakvolle deel van de lende, maar dan met de rib eraan vast. Niet alleen mals en lekker, maar ook riant in zijn volume. Het vlees wordt aan het bot gebraden en behoudt daardoor heel veel smaak. Kortom, de lekkere balans tussen zachtheid, malsheid en sappigheid. Je kiest uit drie sauzen: pepersaus, rode wijnjus of Béarnaise saus.

Pappa krijgt ook pitamientjes
Aanvullend bedacht onze kok Bengt een mergpijpje op toast, plus een salade van peterselie en waterkers. Want tja, we moeten vader toch altijd ook even pushen om voldoende groente binnen te krijgen. De frites die meekomen? Die verdienen maar één kwalificatie: dík!

Proost op pappa
Sommelier Daan bedacht een begeleidend drankadvies onder het motto ‘Proost of pappa!”. Dikke rode beukers. En als dat met Moederdag kan, waarom dan niet met Vaderdag? We maken verschillende magnums rode wijn open die we desgewenst per glas uitschenken. Naast dat wijn beter oudert in een dergelijke fles is er een ander voordeel: er zit meer in dus ruimte genoeg voor een extra glas. Bordeaux, Ribera de Duero en meer met als overeenstemming dat ze net zo sappig en zacht zijn als de Côte de Boeuf van Bengt.

Smakelijke spelregels
Zoals gezegd: Côte de Boeuf is gróót en je bestelt hem in zijn geheel. Reken op één Côte de Boeuf voor twee tot drie personen. Mogen we ons ook met je persoonlijke gastenlijst bemoeien? Natuurlijk zijn vaders met hun gezinnen welkom. Maar net zo leuk is het om je eigen vader uit te nodigen en als mannen onder elkaar van deze Côte de Boeuf te genieten. De prijs is 85,- euro per Côte de Boeuf en reserveren is gewenst. Je bent van harte welkom van 12.00 – 24.00 uur. Uiteraard ben je ook welkom om een keuze te maken uit onze reguliere kaart.