Skip to main content
blog

Voordat je het weet is het Kerst!

Voordat je het weet is het Kerst!

26 oktober 2023

Het is nu nog maar oktober en in november moet eerst nog de Goedheiligman arriveren. Maar voordat je het weet staat Kerst voor de deur. Tien tegen één dat binnenkort in jouw familie of gezin de vraag valt: wie gaat bij wie eten en op welke dag? Die jaarlijkse stoelendans rondom de kerstdis los je dit jaar lekker vroegtijdig op met jouw keuze om gewoon te komen genieten bij Wijnbar Buskens. Hét moment ook om kennis te maken met de kookkunsten van onze nieuwe chef-kok Bengt Vuik zoals met zijn onweerstaanbare kerstspecial: pithivier

Gastvrije spelregels voor Kerst 2023
Eerst even de gastvrije spelregels voor Kerst 2023: Op 24, 25 en 26 december zijn we gewoon voor iedereen geopend, dus ook voor jou en je gezelschap. Even aan de kerstdrukte thuis ontsnappen met een goed glas wijn? Gezellig bijpraten met een kennis waarvoor je eindelijk weer eens tijd hebt? Samen lekker genietend van het persoonlijke wijnadvies van onze sommelier Daan? Onze deuren staan gastvrij voor je open, van lunch, tot en met borrel en diner. Trouwens, steeds meer gasten waaien in hun eentje aan, en vinden bij Wijnbar Buskens verrassend snel goed gezelschap om mee te toasten, ook met Kerst.

Kerstspecial 2023: pithivier
Verleden jaar beleefden we met kerst een doorslaand succes met onze Beef Wellington. De kerstspecial dit jaar varieert daar enigszins op door als het aankomt op bladerdeeg. Onze kerstspecial 2023 is zogeheten pithivier, een chique culinaire topprestatie. Een pithivier is heerlijk knapperig bladerdeeggebak gevuld met Wagyu rundvlees en truffel óf een vegetarische variant met knolselderij, appel en eekhoorntjesbrood. Beide vullingen zijn in koolblad gewikkeld en vervolgens omhuld met afgebakken bladerdeeg. Voor welke variant je ook kiest: Bengt maak voor jou ook heerlijke bijgerechten waaronder een Morielje-truffeljus. Je kunt de pithivier standaard voor twee personen bestellen. Ook ben je dit jaar niet aan een bepaald tijdslot gebonden om hiervan te genieten.

Proost op pithivier!
Pithivier is heel uitnodigend als het aankomt op bijpassende wijnen. Onze sommelier Daan maakte speciaal hiervoor een rondgang door onze royale wijnkelder en ligt nu al graag een tipje van de sluier op: zoals beschreven in onze vorige nieuwsbrief hadden we in de zomer een aantal witte Bourgognes als toevoeging op onze wijnkaart. Van dezelfde wijnhuizen hebben we nieuwe rode varianten. En dat is echt tóp! Pinot Noir met knolselderij en paddenstoelen. Of wat te denken van klassieke rode wijnen uit de Piemonte bij rundvlees met truffel? Denk aan Barolo en Barbaresco van de nebbiolo-druif.

Royaal de ruimte, maar reserveren is altijd fijn…
Zoals gezegd: op 24, 25 en 26 december ben je van harte welkom om op de bonnefooi binnen te lopen en te genieten van al het goede dat Wijnbar Buskens je heeft te bieden. En dat geldt ook voor de pithivier. Maar stelt het je gerust om nu al te reserveren? Be our guest!